Toiminta

Bikepoli on Aalto-yliopiston opiskelijoiden pyöräilykerho. Päämajamme huoltopaja sijaitsee teekkareiden kampuksella Otaniemessä, Espoossa. Kuulumme AYY:hyn eli Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaan.

Olemme alkujaan TKY:n eli entisen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan urheilukerho, perustettu kevättalvella 2002, rekisteröity 2006. Olemme myös Suomen pyöräilyunionin jäsenseura.

Bikepolin toiminta keskittyy urheilupyöräilyyn: ajamme maastolenkkejä Espoon ja Helsingin keskuspuistoissa ja niiden ympäristössä, ja maantielenkkejä sopivalla etäisyydellä Otaniemestä. Maastolenkit ajetaan pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, lähtö pajalta. Lenkkejä ajetaan ympäri vuoden, talvisin usein lamppujen avulla. Alamäkiajon harrastajia löytyy useita ja toiminta on kesäkaudella aktiivista, ulkomaita myöden.

Maantielenkeillekin löytyy usein seuraa, eli tärkeimmät alalajit ovat edustettuina. Lenkeille tulemista ei kannata jännittää, vauhti on leppoisa ja lenkit voidaan sovittaa monelle taitotasolle. Varusteet toki tilanteen mukaan, maastolenkille maastopyörä, alamäkeen suojat ja maantielle katukiituri, kypärä on jokaiseen lajiin itsestäänselvyys.

Huoltopaja

Bikepolilla on käytössään polkupyörien huoltopaja joka toimii myös kerhohuoneena. Paja sijaitsee Teekkarikylässä ja on avoinna maksua vastaan omatoimiseen huoltoon. Aktiiviset jäsenet voivat hankkia pajalle ympärivuorokautisen käyttöoikeuden. Lisätietoa huoltopaja-sivulta.

Muu toiminta

Muuta toimintaa jäsenemme harrastavat säännöllisemmin saunailtoihin ja kokouksiin liittyen ja epäsäännöllisemmin erilaisiin pyöräilyyn ja alayhdistystoimintaan liittyvien tapahtumien merkeissä. Vuosittain käydään maastoporukalla ajamassa Lohjan Kakkosnelonen, ja maantieporukalla Lahden Royal-kuntoajo. Alamäkiajosta kiinnostuneiden kesken vuosittainen freeride-matka on muodostunut perinteeksi, kohteina on ollut Åre useampaan otteeseen sekä Alpit.